Foto: Kai Hansen

Høstkonsert

Vi inviterer til høstkonsert i Ælvespeilet, søndag 30. oktober kl 17:00.

Programmet er klart, og vi gleder oss til å presentere – med dirigent, Egil Lysebos, ord – “store kontraster som kan engasjere og gi vakre øyeblikk”.

Festivo – Edward Gregson (1945 – d.d.)
Som tittelen antyder, er dette et stykke som inviterer til festivitas og god stemning, og vi ønsker å skape nettopp det sammen med publikum denne kvelden.
Les mer og hør stykket på komponistens egen hjemmeside.

Irish Tune from County Derry og “Shepherd´s Hey” English Morris Dance – Percy Grainger (1882 – 1961)
Etter en fartsfylt og spenstig start, tar vi det ned et hakk med Irish Tune – for mange bedre kjent som Danny Boy – , og den livlige og lekne Shepherd´s Hey.
Australskfødte Percy Grainger blir av mange ansett for å inneha evnen til aldri å være kjedelig, verken i hans fargerike personlige liv, eller i sine komposisjoner. I tillegg til å skrive egen musikk, hadde han en forkjærlighet for å samle inn gamle folketoner og arrangere disse for janitsjarkorps (“military bands”), og Irish Tune og Shepherd´s Hey er blant disse.
Les mer om Irish Tune og Grainger her.

La cathédrale résiliente – Mark Camphouse (1954 – d.d.)
Mark Camphouse skrev dette stykket som en hyllest til Notre-Dame de Paris, etter den tragiske brannen 17. april 2019.
Camphouse tar oss fra sorg til håp gjennom intrikate harmonier og teksturer – et mektig og tankevekkende verk.

Once upon a theme, there was a little song – Frode Thingnæs (1940 – 2012)
Igjen kan vi referere til tittelen når vi forklarer stykket: Et enkelt, lite tema går igjen blant de forskjellige instrumentgruppene, mens akkompagnementet endrer uttrykket.
Frode Thingnæs var en av våre store jazzmusikere og -komponister, og var involvert i et utall norske og internasjonale prosjekter.
For sin innsats ble han belønnet med bl. a. Kongens fortjenstmedalje i gull i 1999 – les mer på Wikipedia.

Lux Perpetua – Frank Ticheli (1958 – d.d.)
Lux Perpetua ble skrevet til ære for to unge klarinettister som mistet livet i en bilulykke i 2014, og ble urfremført av korpset de to var medlemmer i, Baylor University Wind Ensemble, i 2020.
Tittelen er hentet fra den siste linjen av den latinske teksten “Lux aeterna”: et lux perpetua luceat eis” – “og la evig lys skinne over dem”.
Les mer om stykket her.

A Mother of A Revolution! – Omar Thomas (1984 – d.d.)
Dette er en feiring av motet til transkvinner, og spesielt den legendariske Marsha Johnson – les komponistens egne ord på hans hjemmeside.
Stykket gjengir atmosfæren under Stonewall-opprøret i New York i 1969 – hendelsen som ble vendepunktet for LHBTQ-personers mulighet til å være seg selv.

Paris Sketches, 3. sats: Père Lachaise – Martin Ellerby (1957 – d.d.)
Paris Sketches er et stykke med fire satser, som refererer til hver sin severdighet i Frankrikes hovedstad; Saint-Germain-des-Prés, Pigalle, Père Lachaise og Les Halles.
Musikken er inspirert av tidligere komponister som bodde, arbeidet eller på andre måter var forbundet med byen, og i tredje sats er det Erik Satie som tydelig har vært inspirasjonskilden.
Dette er en var og vakker sats dedisert til Paris´ største og mest berømte kirkegård, Cimetière du Père Lachaise.

Dancing Fire – Kevin Day (1996 – d.d.)
Kevin Day skrev dette verket i 2016, bare 20 år gammel. Det er et forrykende stykke musikk, som setter et tydelig punktum for kvelden.

Del dette

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-post

Legg igjen en kommentar

Kjeks?

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen.

Du finner mer informasjon i personvernpolicyen.